caeunlenfrdeitptrues

"Officium Defunctorum" PALAU DE LA MÚSICA CATALANA / CORAL REGINA + PEP POBLET

Després d'estrenar el Concert "Officium Defunctorum" i fer-ne una Gira ara fa 10 anys, s'ha recuperat una part del Concert per interpretar-lo al PALAU DE LA MÚSICA CATALANA de BARCELONA dins els Actes de la XARXA CORAL que organitza l'ORFEÓ CATALÀ i aquest cop un del dos grups Corals convidats va ser la CORAL REGINA amb qui PEP POBLET havia fer estrenat el Concert.
PEPXARXA CORAL és una iniciativa que té com a objectiu establir sinergies entre cors i obrir l’escenari modernista a agrupacions de tot Catalunya.
El concert el va inaugurar l’Orfeó Reusenc amb un repàs a obres de compositors de diversos estils i èpoques.
La Coral Regina de Manlleu, dirigida per Jordi Lluch, va escollir una part del concert "Officium Defunctorum", el tema ‘La gallineta’ de Llach dins les cinc cançons que van interpretar diumenge al migdia, Josep Baucells, Ola Gjeilo i Vaclovas Augustinas van ser els altres autors interpretats.
Després de les actuacions en solitari de les tres formacions, es van interpretar conjuntament temes com ‘L’Estaca’ de Llach o ‘Veles e vents’ de Raimon i amb un final vibrant de EL CANT DE LA SENYERA.PEP

CORAL REGINA

Fundada l’any 1987 a Manlleu per un grup de sis estudiants de música, n’han estat al capdavant Xavier Solà, Jordi Domènech, Eva Martínez, Montserrat Meneses i Jordi Lluch, el director actual.

Ha actuat a cappella i conjuntament amb altres formacions, tant vocals com instrumentals, i amb instrumentistes de renom internacional, com William Waters, Jordi Reguant, Josep Surinyac, Lourdes Pavia, Pep Poblet o David Malet. Així mateix, han col·laborat en diverses ocasions amb la coral els directors Lluís Vilamajó, Jordi Mora, Christian Curnyn, Xavier Puig, Josep Prats i Pablo Larraz.

El seu repertori, que comprèn més de cinc-cents anys de la història de la música, combina les obres de gran format amb obres a cappella. Els darrers anys la Coral Regina també ha experimentat amb formats que dialoguen amb altres arts escèniques i plàstiques. En aquest camp destaca un espectacle sobre les cartes escrites per Mozart conjuntament amb el CorCia Teatre (2011); l’espectacle Sagarra i el seu temps, amb l’actor Joan Roura i l’historiador de l’art Miquel Pérez (2012 i 2013), i l’espectacle Terpsícore, amb la ballarina Arantza López, la coreògrafa Constanza Brncic, conjuntament amb les corals Ciutat de Mataró i Belles Arts (2013 i 2014). La Coral sovint ha apostat per divulgar obres de compositors arrelats a la comarca d’Osona, tot recuperant patrimoni musical manlleuenc i estrenant-ne obres. La Coral Regina sempre ha tingut present la música coral catalana als seus programes..